Miskolcra került az idei Díj a Törődésért

Csaknem hatvan kórház közül idén a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház nyerte el a KRIO Intézet által alapított Díj a Törődésért elismerést. A leginkább mama- és bababarát szülészetek közti verseny második helyezettje a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet lett, megelőzve a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumát.

Idén második alkalommal adták át a Díj a Törődésért elismerést. A KRIO Intézet által alapított díj célja, hogy elismerje és felhívja a figyelmet a kiemelkedően mama- és bababarát szülészetekre, hiszen a terhesgondozás, a szülés és az azt követő kórházi ápolás időszaka meghatározó élmény az édesanyák számára. Az egészségügyi szakemberek viselkedése, hozzáállása is kitörölhetetlen emlék.

Az idén KRIO Intézetnél szerződést kötő ügyfelek tölthették ki a kérdőívet, amelynek segítségével megszületett a kórházakat, szülészeteket rangsoroló lista. Az anyák a szülés közben és a kórházi tartózkodás ideje alatt szerzett élményeik, tapasztalataik alapján értékeltek. Kérdéseket kaptak a dolgozók felkészültségére, segítőkészségére, az egészségügyi szolgáltatások minőségére vonatkozóan is.

A több száz válaszadó összesen 59 egészségügyi intézményt értékelt. Az első helyen végül a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház végzett. A második a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet lett, megelőzve a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumát. Tavaly a jászberényi Erzsébet Kórház nyerte a Törődésért Díjat.

– Fontos a jó példák elismerése, bemutatása, és az, hogy az intézetünkkel kapcsolatban álló kismamák kifejezhessék véleményüket azokról a hazai szülészetekről, ahol világra hozták gyermeküket – mondja Dr. Balogh István, a KRIO Intézet vezérigazgatója. A díjjal kétmillió forint értékű tárgynyeremény is jár. Arról, hogy ez pontosan mi legyen, a kórház dönt majd. A KRIO Intézet célja az, hogy még színvonalasabb és biztonságosabb ellátást tegyen lehetővé a szülészet számára.

A díjat Ördög Nóra és Dr. Balogh István adta át. Ördög Nóra, aki idén májusban hozta világra kislányát, elmondta: – Az anyáknak és gyermeküknek is kulcsfontosságú az az időszak, amit a kórházban töltenek. Az ember tele van félelemmel, és egészen kiszolgáltatott, amikor megérkezik a szülészetre, ráadásul itt érik az első közös élmények a gyermekével. Nagyon fontos azoknak a szakembereknek az elismerése, akik példamutató munkát végeznek ezeken az osztályokon. A Díj a Törődésért méltó elismerés, ami nem csak a nyertes kórház ellátását teszi még színvonalasabbá, de a leendő kismamáknak is segít dönteni abban, hogy hol érdemes szülni.

Forrás: KRIO Intézet