Babaelsősegély előadás a KRIO Intézetben
Ingyenes Babaelsősegély tanfolyam a KRIO Intézetnél

Babaelsősegély tanfolyamunk célja, hogy jól használható, gyakorlati ismereteket nyújtson a leendő szülőknek azokban a helyzetekben, ha gyermekük betegség vagy baleset miatt veszélybe kerül. A tanfolyamon védőnőnk megtanítja a félrenyeléssel és az idegen test légútba kerülésével kapcsolatos alapvető tudnivalókat, beszél a lázas babával való ápolási teendőkről, a lázgörcs megelőzéséről és arról, hogy hogyan lehet felismerni az azonnali orvosi ellátást igényélő tüneteket, helyzeteket. Kiemelt fontosságot kap a videóban az újraélesztés oktatása, amit speciális ambu babán mutat meg az előadó. A program preventív szemléletű és célja a tényleges gyakorlati tudás átadása, amely segíthet egy vészhelyzet esetén a lélekjelenlétünk megőrzésében és az elsősegélynyújtásban.

Tanfolyamunk továbbra is csak online formában érthető el.

Az előadás videójának megtekintéséhez kérjük először töltse ki a regisztrációs mezőt, és ezt követően kattintson a videón a lejátszás gombra.

Babaelsősegély tanfolyam tamatikája

1. rész Őssejt tájékoztató

Vezető tanácsadónk előadásában beszél az születéskor gyűjthető őssejtekkel kapcsolatos leggyakoribb tényekről és tévhitekről, az őssejtek jelenlegi gyógyászati felhasználási lehetőségeiről, a KRIO Családi Őssejtbankról és elérhető szolgáltatásainkról, majd az őssejtek gyűjtésével kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról, és bemutatja a KRIO őssejt gyűjtő szettet.

2. rész Babaelsősegély

A hirtelen csecsemőhalál megelőzése, és a félrenyeléssel kapcsolatos alapvető elméleti és gyakorlati ismeretek. Csecsemő újraélesztés. Lázas babával és gyermekkel való ápolási tennivalók, a lázgörcs felismerése és megelőzése. Védőnők előadásából azt is megtudhatják a leendő szülők, melyek az azonnali orvosi ellátást igénylő tünetek.