Babaelsősegély előadás a KRIO Intézetben
Ingyenes Babaelsősegély tanfolyam a KRIO Intézetnél
Kedves leendő szülők!

Az aktuális járványhelyzet miatt Babaelsősegély tanfolyamunk továbbra is csak online formában érthető el. Az előadás videójának megtekintése ingyenes, pusztán előzetes regisztráció szükséges hozzá.

A Babaelsősegély tanfolyamunk célja, hogy jól használható, gyakorlati ismereteket nyújtson a leendő szülőknek azokban a helyzetekben, ha gyermekük betegség vagy baleset miatt veszélybe kerül. A tanfolyamon védőnőnk megtanítja a félrenyeléssel és az idegen test légútba kerülésével kapcsolatos alapvető tudnivalókat, beszél a lázas babával való ápolási teendőkről, a lázgörcs megelőzéséről és arról hogy hogyan lehet felismerni az azonnali orvosi ellátást igényélő tüneteket, helyzeteket. Kiemelt fontosságot kap a videóban az újraélesztés oktatása, amit speciális ambu babán mutat meg az előadó. A program preventív szemléletű és célja a tényleges gyakorlati tudás átadása, amely segíthet egy vészhelyzet esetén a lélekjelenlétünk megőrzésében és az elsősegélynyújtásban.

Tematika

Őssejt előadás és tanácsadás

Tények és tévhitek a születéskor gyűjthető őssejtekről, és felhasználási lehetőségeikről. A KRIO Családi Őssejtbank és szolgáltatásainak bemutatása.Gyakorlati tudnivalók az őssejtek gyűjtéséről, levételi szett bemutatása.

Babaelsősegély

A hirtelen csecsemőhalál megelőzése, és a félrenyeléssel kapcsolatos alapvető elméleti és gyakorlati ismeretek. Csecsemő újraélesztés. Lázas babával és gyermekkel való ápolási tennivalók, a lázgörcs felismerése és megelőzése. Megismerhetik a leendő szülők melyek az azonnali orvosi ellátást igénylő tünetek.