Kihagyhatatlan Prémium Arany akciónkat meghosszabbítottuk!
Válassza most 4 mintás prémium ARANY csomagunkat az alábbi kedvezményekkel:
35% kedvezmény a csomag alapdíjából
első év tárolási díja 0 Ft
szöveti őssejtek izolációja 50.000 Ft értékű szolgáltatásunk ajándékba
dupla biztonság 35.000 Ft értékű szolgáltatásunk ingyenesen

Nyújtsa a legtöbbet annak, aki a legfontosabb.

Az ajánlat július 31-ig érvényes.

Ne hagyja ki ajánlatunkat, regisztráljon a további részletekért és személyre szabott ajánlatáért!

A regisztrációt követően a KRIO Intézet tanácsadója felveszi Önnel a kapcsolatot és tájékoztatja az akció további részleteiről, valamint elérhető szolgáltatásainkról.

Kérdései vannak?

Olvasson tovább, és tudjon meg mindent az őssejtekről!

A születéskor gyűjthető őssejtek jelentősége

Az őssejtek szükség esetén életet menthetnek. A születéskor gyűjthető őssejtek megőrzése egyszeri, soha vissza nem térő lehetőség. Gyűjtésük sem fájdalommal, sem egészségügyi kockázattal nem jár.

1988 óta több mint 50.000 köldökzsinórvér-transzplantáció történt világszerte!

Miért különlegesek az őssejtek? Mert olyan speciális sejtek, amelyek egyrészt osztódásra, önmaguk megújítására képesek, másrészt át tudnak alakulni más, egyedi funkciót betöltő sejtekké, így pótolva az elpusztult sejteket, szöveteket.

Honnan gyűjthető születéskor az őssejt?

Köldökzsinórvérből

Az itt található őssejtek vérképző őssejtek, amelyeket a mindennapi klinikai gyakorlatban már több mint 80 féle betegség - főként vérképzőszervi - és immunológiai betegségek - kezelésére alkalmaznak.

Placentából

Innen szintén vérképző őssejtek gyűjthetőek, melyek jelentősen megnövelhetik a köldökzsinórvér minta mennyiségét és ezáltal az értékét.

Köldökzsinórból

A köldökzsinór falában található őssejtek szöveti őssejtek képesek többek között porc -, csont- és egyéb szöveti sejtekké átalakulni, ezért már most hatékonyan használják őket például porckopások kezelésében továbbá csont vagy bőrszövet regenerációra. Ezen túlmenően számos ígéretes klinikai kutatás folyik ezen a területen.

Az őssejtek útja

Kisfilmünk bemutatja az őssejtek útját a gyűjtéstől a feldolgozáson át a tárolásig

Az őssejttárolás folyamata

Mit kell tennem, ha érdekel az őssejttárolás?

1. Tájékozódjon és válasszon őssejttárolási csomagot

Ingyenes telefonos vagy személyes konzultáció alapján tanácsadóink segítségével választhatja ki az Ön számára megfelelő szolgáltatási csomagot és kaphat személyre szabott árajánlatot. Regisztráljon itt a teljes körű, kötelezettségmentes tájékoztatásért.

img

2. Szerződéskötés

img

3. A gyűjtőszett átvétele

A szerződés megkötését követően személyesen vagy kiszállítással megkapja a gyűjtőszettet.

img

4. A minta gyűjtése

A baba megszületését követően rutinszerűen történik bármely hazai kórházban. Önnek csak a gyűjtőszettet kell magával vinnie a kórházba.

img

5. A minta beszállítása

A szülést követően 36 órán belül a kórházból a KRIO laboratóriumába szállítjuk a mintát.

img

6. A minta feldolgozása és fagyasztása

Az Intézet budapesti laboratóriumában történik, így bármikor a lehető legrövidebb időn belül az Önök rendelkezésére áll.

img

7. A minta felhasználása

A minta felhasználásáról csak és kizárólag Önök, a mintát tároltató család rendelkezhetnek!

img

Csomagjaink

Piros

Köldökzsinórvér

A KRIO Intézetnél elérhető alapszolgáltatás, a köldökzsinórvér feldolgozását és tárolását tartalmazza.

Sötétkék

Köldökzsinórvér

Placenta eredetű köldökzsinórvér

A köldökzsinórvér és a placenta eredetű köldökzsinórvér feldolgozását és tárolását tartalmazza.

A placenta eredetű vér jelentősen megnövelheti a tárolásra kerülő őssejtek mennyiségét.

Kék

Köldökzsinórvér

Köldökzsinórszövet

A köldökzsinórvér feldolgozásán és tárolásán felül lehetővé teszi a köldökzsinór szöveti állományából nyerhető őssejtek megőrzését.

Arany

Köldökzsinórvér

Placenta eredetű köldökzsinórvér

Köldökzsinórszövet

Az összes szolgáltatásunkat tartalmazó csomag: köldökzsinórvér és placentából gyűjtött köldökzsinórvér feldolgozás és tárolás, köldökzsinór szöveti őssejtek fagyasztása és tárolása.

Miért válasszam a KRIO Intézetet?

Mert a magyarországi tárolás mellett nemzetközi háttérrel garantáljuk a hosszú távú biztonságot.

Mert eddig már több sikeres életmentő őssejt-transzplantáció történt a KRIO Intézetben tárolt mintákkal.

Mert a KRIO Intézet laboratóriuma 2010 óta AABB (amerikai) akkreditációval rendelkezik.

Mert egészségpénztári elszámolásra is van lehetőség.

Mert országos képviselői hálózattal, és személyes szakmai tanácsadással állunk a családok szolgálatára.

280 000 +

tárolt őssejt minta

20 +

éve Magyarországon

2009

az első magyarországi köldökzsinórvér transzplantáció a KRIO Intézet mintájával

2 100 +

őssejtkezelés a FamiCord hálózatban mostanáig

Gyakran ismételt kérdések

Napjainkban a vérképző őssejteket olyan betegek kezelésére alkalmazzák, akik a rákos sejtek megsemmisítését célzó kemoterápián és/vagy sugárkezelésen estek át. A kemoterápia és sugárkezelés sajnos a csontvelőben található neoplasztikus és egészséges őssejteket egyaránt elpusztítja. A transzplantált vérképző őssejtek azonban eljutnak a csontvelőbe, ahol megtelepedve szaporodni kezdenek és helyreállítják a vérképző rendszert és az immunrendszert.

2013-ig több mint 36 000 köldökzsinórvér transzplantációt végeztek a világon és 2006 óta több felnőttet kezelnek köldökzsinórvérrel, mint gyermeket. Az őssejt-transzplantációk közel 30%-ában már jelenleg is a köldökzsinórvér biztosítja a vérképző őssejteket és ennek további növekedése várható, hiszen hiába emelkedett a csontvelő donor regiszterben elérhető donorok száma 27 millióra, mégis csak 50% a valószínűsége annak, hogy ebben megfelelő mintát találnak. Bár a felhasználásra kerülő köldökzsinórvérek döntő többsége közösségi bankokból származik, a gyakorlati tapasztalat mégis azt mutatja, hogy a magán (családi) köldökzsinórvér bankokban tárolt mintákkal, testvéreknél végzett transzplantációk sokkal sikeresebbek a rokonságból eredő kisebb kilökődési kockázat miatt.

Igen, amennyiben ez a fajta kezelés orvosilag indokolt, valamint a donor és a recipiens (az adományozó és a befogadó) szövetei között megfelelő az egyezés. 25% valószínűsége van annak, hogy a testvérek szöveti antigénjei teljes mértékben megegyeznek, de kezelés indításához nem szükséges a teljes egyezés. Így annak a valószínűsége, hogy a testvérek mintái egymás számára is megfelelőek, ennél sokkal nagyobb (kb. 70-80%).

Nem. A köldökzsinórvért azt követően veszik le, hogy a gyermek megszületett és a köldökzsinórt átvágták. A vér levétele körülbelül 5 percet vesz igénybe. Az eljárás fájdalmatlan, egyszerű, valamint biztonságos mind az anya, mind a gyermek számára.

Igen, az őssejttárolás teljes költsége bármelyik egészségpénztárra elszámolható.

Elméletileg a -150 °C alatt tárolt, ún. mélyfagyasztott sejtek évszázadokig megőrzik életképességüket. A gyakorlati tapasztalatok azonban nem vezethetők ilyen távoli időre vissza: japán tudósok 1973-ban lefagyasztott sejtek életképességét vizsgálták és azt tapasztalták, hogy a kiolvasztott sejtek képesek voltak szaporodni és telepeket alkotni. 24 évig tárolt köldökzsinórvér eredetű őssejtekkel kapcsolatban is azt az eredményt kapták, hogy a sejtek megőrizték eredeti tulajdonságaikat és így értéküket is.

A köldökzsinórvért a szülész-nőgyógyász orvos vagy a szülésznő veszi le közvetlenül a baba megszületése után a köldökzsinórból. Erre mind természetes úton történő, mind császármetszéssel történő szülésnél lehetőség van. A gyűjtés maximum 5 percet vesz igénybe. Az eljárás egyszerű, fájdalommentes és nem jelent egészségügyi kockázatot sem a gyermek sem az édesanya számára.

Online Ajánlatkalkulátor

Válassza ki az Ön számára megfelelő csomagot és kalkulálja ki személyre szabott ajánlatát!