Új gyermekágyi részleget adtak át Miskolcon

A Semmelweis Kórház egysége a KRIO Intézet segítségével újult meg

Átadták a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház megújult gyermekágyi részlegét. Az egészségügyi intézmény tavaly decemberben nyerte el a KRIO Intézet által alapított Díj a Törődésért elismerést, melynek segítségével 4 darab új CTG (magzatészlelő készülék) beszerzése történt. A KRIO Intézet további adománnyal támogatta az intézményt, lehetővé téve a gyermekágyi részlegen 3 db egyágyas VIP kórterem kialakítását.

A díjat tavaly második alkalommal adták át. A KRIO Intézet célja az elismeréssel az, hogy felhívja a figyelmet a kiemelkedően mama- és bababarát szülészetekre, és ráirányítsa a figyelmet az ott folyó munkára, hiszen a terhesgondozás, a szülés és az azt követő kórházi ápolás időszaka meghatározó élmény az édesanyák és gyermekük számára. Tavaly csaknem hatvan kórházat értékeltek az édesanyák egy kérdőív segítségével a kórházi tartózkodás ideje alatt szerzett élményeik és tapasztalataik alapján.

– Büszkék vagyunk rá, hogy az édesanyák visszajelzései alapján mi nyertük a Díj a Törődésért elismerést. Óriási segítséget jelentenek számunkra az újonnan beszerzett gépek és a megújult gyermekágyi részleg. Az elmúlt hetekben kialakítottuk a szobákat, azokat minden kényelemmel elláttuk. Ennek köszönhetően az eddiginél is magasabb színvonalon végezhetjük a munkánkat – mondta Dr Tiba Sándor, a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

– Örömmel vállaltunk részt abban, hogy a miskolci szülészet még színvonalasabb és biztonságosabb ellátást nyújthasson a kismamáknak, hiszen a mi munkánk lényege is az, hogy biztonságot nyújtsunk a családok és a gyermekek számára, életük minden pillanatában – mondta Váczi Győző, a KRIO Intézet operatív igazgatója.
 

Forrás: KRIO Intézet