KRIO Gólyaváró Program

A KRIO Intézet olyan kis létszámú, családias, interaktív és gyakorlatközpontú programcsomagot ajánl a kisbabát váró édesanyáknak, amellyel felelősen felkészülhetnek a baba megszületése utáni napokra és hónapokra.

A Gólyaváró Program alkalmával a kismama megismerheti a szülésfelkészítés olyan szegmensét, ami a kórházi előadásokból esetleg kimarad, vagy kevesebb hangsúlyt fektetnek rá. A gyakorlati foglalkozások során a mamák a szoptatás kezdeti nehézségeivel, a babaápolással, fürdetéssel, elsősegélynyújtással, a gyermekágyi időszakkal valamint a babamasszázzsal ismerkedhetnek meg.

Amikor kisbaba születik egy családban az mindig óriási izgalommal és várakozással teli időszak. Az újszülött érkezésével megváltoznak a mindennapok, és új kihívásokkal és tennivalókkal kell szembenézniük a leendő szülőknek a kisbaba gondozásával és nevelésével kapcsolatban.

Legalább olyan gyakoriak a rémtörténetek, mint az álomszerűen tökéletesek akár a szoptatás vagy az altatás területén. Ráadásul mindenki csak beszél és legtöbbször senki nem mutatja meg igazán, és főleg nem ad begyakorlási lehetőséget a baba gondozásával járó hétköznapi praktikák és lehetőségek sokaságában.

A rettegett sürgősségi elsősegély nyújtási tennivalók is megtanulhatók a baba elsősegélynyújtás során, így amikor a baba félrenyel, vagy netán leáll a légzése a begyakorlott mozdulatsorok segíthetnek a lélekjelenlétünk megőrzésében és az elsősegélynyújtásban.

A felkészítés gyakorlatközpontú, amelyet olyan szakemberek vezetnek, akik maguk is óriási gyakorlattal, tapasztalattal és szaktudással rendelkeznek a babavárás, újszülöttek és csecsemő-gyermeknevelés, ápolás és elsősegélynyújtás területén.

A babamasszázs egy olyan varázslatos tevékenység szülő és kisbabája között ami újszülött kortól elősegíti a szülő-gyermek kötődést és pozitív élettani-lelki hatásai hozzájárulnak a csecsemő egészséges fejlődéséhez. Célszerű már várandósan elsajátítani a masszázs fogásait hiszen már újszülött kortól masszírozható a baba. Így nemcsak a környezethez való adaptációt segítheti a szülő, hanem a szoptatás, az immun- és bélrendszer támogatása, a hasfájás hatékony kezelése is lehetővé válik.

A KRIO Gólyaváró Program a várandós kismamák számára ingyenes, de csak előzetes regisztrációval vehető igénybe.

Jó tudni!
A szabad időpontok minden meghirdetett foglalkozásunkra nagyon hamar elfogynak, ezért érdemes minél korábban beregisztrálni az előadásokra. Illetve javasoljuk, hogy lehetőleg még a várandósság 25. hete körül vagy azt megelőzően jöjjenek el hozzánk, mert addig kevésbé megterhelő a részvétel, mint a babavárás vége felé, amikor már nagyobb a pocak.

A KRIO Családi Őssejtbank ingyenes Gólyaváró programsorozata Budapesten és vidéken több helyszínen várja a leendő édesanyákat!