Az American Stem Cell őssejtterápiás vizsgálatait

Az FDA engedély birtokában az amerikai biotechnológiai cég, az American Stem Cell az egész Egyesült Államokban végezhet őssejtterápiás klinikai vizsgálatokat.

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeleti Hatóság (FDA) engedélyt adott az America Stem Cell Inc.-nek arra, hogy megkezdhesse a kettős köldökzsinórszövet transzplantációk I/IIa-fázisú országos, multicentrikus klinikai vizsgálatait.

A vizsgálatok során arra keresik majd a választ, hogy a cég ASC-101 elnevezésű őssejt terápiája mennyiben járul hozzá a vérképzőszervi megbetegedésekben, illetve myelodysplasiában (idős korban jelentkező, csontvelő-elégtelenséggel járó kórkép) szenvedő páciensek felépüléséhez. Az American Stem Cell jelenleg a Texasi Egyetem houstoni MD Anderson Rákkutató Központjában végez hasonló vizsgálatokat, az FDA ezeknek a vizsgálatoknak a kiterjesztését engedélyezte több helyszínre, az egész Egyesült Államok területén.

Az American Stem Cell egy magántulajdonú biotechnnológiai cég, amelynek a székhelye San Antonio-ban van. A cég elsődleges tevékenysége arra irányul, hogy kutatásai és az általa kifejlesztett terápiás eljárások forgalmazása révén az őssejtek felhasználását a gyógyítás minél több területére kiterjessze.

Forrás: San Antonio Business Journal